MAKARON PENNE Z PESTO ALLA CALABRESE
MAKARON PENNE Z PESTO ALLA CALABRESE
Jeżeli chcecie zrobić w krótkim czasie, bardzo smaczny obiad to zapraszam do zrobienia pysznej pasty z pesto na bazie czerwonej papryki i serów Pecorino Romano i Ricotty. Gdybyście chcieli zrobić własne, domowe pesto, to zapraszam do mojego przepisu. Kliknij, aby przejść do przepisu.
Składniki
- makaron penne 500 g
- ser Pecorino Romano 100 g
- pesto alla calabrese 200 g
- sól 1 szczypta
- woda 2 l
- czarny pieprz (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i ścieramy ser. Całość mieszamy. Dodajemy pesto i ponownie mieszamy. Makaron przekładamy do głębokiego talerza, doprawiamy solą i posypujemy startym serem. Opcjonalnie doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem.